Over mij

Graficus?
Ik ben Toon de Munnik, meer dan 20 jaar actief in de grafische industrie. Na mijn opleiding HBO informatica ben ik begonnen met kassa’s te programmeren. Niet echt hetgeen wat ik in gedachten had toen ik aan mijn opleiding begon. Op de middelbare school was ik bezig met beeld en geluid op de Commodore 64, daar wilde ik eigenlijk verder mee!

Graficus!
Met veel moeite heb ik een baan gekregen bij de eerste digitale printer van Zuid Nederland. Het gebrek aan grafische kennis was het probleem. Gelukkig kwamen indertijd de ontwerpers nog zelf langs met hun bestanden op Syquest disks. Samen achter de Mac zorgden we voor perfecte reproducties op de digitale printer. Dat bleek een spoedcursus grafisch werken te zijn! Binnen 3 maanden draaide het om, in plaats van vragen te stellen aan vormgevers ging ik antwoord geven op hun vragen.

Groei
De digitale printshop groeide uit tot een complete digitale drukkerij en prepress bedrijf. Naast digitale printers kwamen er digitale persen, groot formaat printers, belichters en scan-apparatuur. Zorgen voor een goede (identieke) uitvoer op alle apparaten was mijn specialiteit. Colormanagement avant la lettre. Ondanks de vele digitale apparatuur bleek de verwerking toch voornamelijk handwerk. Weliswaar uitgevoerd vanachter een computer. Eind jaren 90 besloot ik dat ik mijn beide kennisgebieden moest gaan verenigen en besloot ik een bedrijf te starten om grafische processen te automatiseren. Grappig was dat toen ik het bedrijf verliet, niemand wist van mijn informatica achtergrond en dat ik werd gezien als de grafisch digitale vraagbaak van Zuid Nederland.

Ready4print
Ik ben een bedrijf gestart in 1999. De huidige naam is Ready4print. De eerste jaren waren met name gericht op de drukkerijen, daar kwam ik immers vandaan. Als bedrijf zorgde we voor verbetering van met name de digitale verwerking van bestanden. Automatisch controleren, corrigeren en productie gereed maken van print (PDF) bestanden met in huis oplossingen.

Wie de data heeft, die heeft de toekomst. Steeds meer kwam ik erachter dat drukkerijen alleen maar bezig zijn met reproduceren. Terwijl nieuwe technologieën zoals de smartphones en tablets hun intrede deden, konden drukkerijen daar weinig mee. Deze zijn volledig afhankelijk van aangeleverd materiaal. Een aantal jaren geleden hebben we als ready4print besloten om ons volledig te richten op uitgevers. Bij hen zit de data en wordt bepaald hoe en via welk medium deze gedistribueerd wordt.

In the cloud
Er zijn in Nederland een beperkt aantal grote uitgeverijen (2 van de 3 grootste uitgevers van Nederland maken al gebruik van onze diensten), maar een heleboel kleine. Om kleine uitgeverijen toch gebruik te laten maken van enterprise solutions, zitten we sinds enige tijd volledig “in the cloud”, waardoor kleine ondernemingen toch eenvoudig gebruik kunnen maken van onze diensten.

Blog
Met mijn blog wil ik graag mijn ideeën (en soms frustraties) delen. De discussie aangaan of vragen beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>